Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Osanutraus, päivä 5 menu




Huomenna syön iltapalan elokuvissa: Paloittelen Chocolate Crisp 97kcal patukan pieniksi suklaapaloiksi muiden karkkien sekaan. 1200kcal päivä voi siis sisältää myös herkkuja kevyen ruoan lisäksi :)

Muokkaus 31.2013: kuvia lisätty 

Lounas
Sauvasekoittimella tein uunilohesta lohivaahtoa (lohta 100g, tilliä ja n.0.5dl rasvatonta maitoa)



Päivällinen
Elokuviin 37 karkkia (iltapala+117kcal edestä karkkia)


tiistai 29. tammikuuta 2013

Osanutraus, päivä 4 menu



Tekstiä muokattu 30.1.2013
-Lisätty lounas -ja päivälliskuvat





Lounas: vähempikin pasta riittää ja kalaa oli paljon, ainakin minun mahan mielestä.
Voit käyttää vapaat kalorit vaikka kastikkeeseen (esim. kevyt kermaviili ja valkosipulijauhe)

Päivällinen: olin niin täynnä lounaalta & välipalalta, että patukka vaihtui smoothieen.
Kaloreita vapautui palalle Kadett 10% juustoa.

maanantai 28. tammikuuta 2013

Osanutraus, päivä 3 menu



Huomenna ei ole mahdollisuutta kokkailla päivällisen aikaan, niin ratkaisu löytyy helposti smoothiesta ja iltapalalla on jotain mitä voin syödä vieraiden kanssa. Aika haasteellista on täyttää kalorit edes siihen 1200kcal saakka, kun on nuo ateriankorvikkeet, eikä mitään herkkuja täyttämässä kalorisaldoa.
En tehnytkään päivälliseksi tonnikalasalaattia, vaan kauan mielessä pyörineen tonnikala quesadillan. Löytyi samalla yksi uusi vakioruoka, oli sen verran hyvää.
Huomiseksi jäi lounaalle toinen puolikas tästä maistuvasta quesadillasta, en millään olisi jaksanut koko annosta syödä. Jos vaihtaa chilituorejuuston vaikka tuorejuustoksi, niin tämä kelpaa myös lapsille. Helppo, nopea ja maistuva. Yhdessä puolikkaassa on noin 230kcal.

Alkuperäinen ohje Valion sivuilta: Täytetty tortillapaistos eli quesadilla

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Osanutraus, päivä 2 menu











Lounas

Ohjeen mukaan tein ja tuli tosiaan keittoa. Seuraavalla kerralla laitan vähemmän vettä, jolloin annos on enemmän pasta-aterian tyyppinen.

Ensimmäisenä osanutrauspäivänä tuli paistettua naudan paahtopaisti, siitä leivänpäälle toiseksi päiväksi täytettä
1.päivän päivällisellä oli tonnikalaa minkä loppu tulee käytettyä 2.päivän päivällisellä tonnikalasalaatissa. Lisäksi salaattiin voi lisätä 1.päivänä avattua raejuustoa.
Kadet 10% juusto on juustomestarin mukaan kompromissi kevyen juuston ja edam juuston väliltä, vielä ei olla korkattu pakettia, kuulolla ollaan mitä mies siitä sanoo.
Todennäköisesti harrastan liikuntaa iltapäivästä, niin siitä syystä päivällinen on samaa kokoa lounaan kanssa.
1.päivänä olin niin täynnä päivällisellä tonnikalasalaatin jälkeen, että päivällinen jakautui kahteen osaan. Salilta kotimatkalla söin ateriankorvikepatukan ja iltapala meni myöhempään. Ensimmäiselle osanutrauspäivälle voi siis kehittää jotain vielä kevyempääkin, koska maha ei kyllä hurjia määriä pysty ottamaan vastaan :)


Täysnutrauksesta osanutraukseen

Sinne se kolme viikkoa sitten hurahti, niin nopeaa ettei ehtinyt kissaa sanoa. No oikeastaan ehti sanoa ja monta kertaa, mutta aika on kyllä mennyt VLCD:llä todella nopeaa. Suurin syy vauhtiin on varmasti ollut ketoosi ja piristävät vaakanäkymät. Tänään alkoi aamulla osanutraus tai minun mittapuulla sanottuna Nutraustaso 2 , tarkoittaen siis kolmea Nutrilett ateriankorviketta päivässä ja lisäksi kevyttä ruokaa niin, että kokonaiskalorimäärä päivässä on 1200kcal. Nutraustaso 2 laajemmin kerrottuna aiemmassa blogissa.

Nutraus ei siis ole dieetti tai kuuri vaikka monet näin haluavat uskoa. Tämä on enemmänkin uusien elämäntapojen opettelemista, missä alkuun saa halutessaan tehdä laihdutusspurtin. Nutraaminen sopii myös sellaisille jotka haluavat pudottaa vaikka vain pari kiloa.

On jonkin verran pyörittelemistä siinä, että mitä Nutrilett tuotteilla korvaa, koska tällä hetkellä tekisi mieli korvata kaikki. Edellisessä kirjoituksessa on kuitenkin raakaversio tämän päivän ruokalistasta, löysin muutamia juttuja mitä halusin syödä.

Monet ovat kyselleet, että mitä silloin osanutrauksella sitten voi syödä, niin minä suosin kyllä edelleen kasviksia. Kannattaa pyöritellä omia valintoja ruokapäiväkirjassa, niin oppii hahmottamaan sen minkälaisia määriä voi yhdellä aterialla syödä. Itse suosin keventäjät ruokapäiväkirjaa siitä syystä, että sinne voi itse lisätä Nutrilett tuotteet, jolloin ei tarvitse kikkailla mitään ravintoainetietojen kanssa.
 Jaan kyllä ruokapäiväkirjat tältä viikolta täällä blogissa ja linkin jaan aina Nutrilett-Sanni facebooksivulla. Tänä iltana pitäisi tehdä huominen menu valmiiksi.
Huomenna todennäköisesti paahtopaistisalaatti, koska paistoin tänään Pirkanpaahtopaistin uunissa mistä riittää hyvin perheelle syötävää pariksi päiväksi. Uunilohta on myös tulossa, koska se on terveellistä ja sopii hyvin salaattiin. Pakasteesta löytyy findus vihannessekoituksia, mustikoita ja katkarapuja. Täysjyväversiot löytyvät pastasta, riisistä ja leivästä.
 
Muutamia muistisääntöjä teille jotka seuraavalle tasolle olette siirtymässä:

  • Muista pitää kiinni aterianrytmistä
  • Muista pieni annoskoko, melkein kaikkea voi syödä vähissä määrin ja ateriarytmien mukaisesti.
  • Reilusti kasviksia täyttämään lautasta
  • Paljon vettä
  • Liikkumista päivittäin, edes kotijumppaa jos muuta ei ehdi tekemään. Jumppaa se on pakaroidenkin puristelu (siis omien pakaroiden. Ja siis pakaralihaksia jännittäen..)
  • Kevennä syömistä iltaa kohti. Päivällä oleva välipala ja iltapala ovat samankokoisia energiamäärältä.
Mutta nyt siitä sunnuntain tärkeimmästä asiasta, eli painosta:
Ei tippunut tällä viikolla paljon, mutta kokonaisuudessaan kolme viikkoa VLCD:tä tuotti tuloksen -4,6kg. Olen tähän tyytyväinen ja uskon pääseväni tuonne normaaliin painoindeksiin ehkä jo viikon sisällä. 
Tärkeintä on, että käyrä menee alaspäin 
 
  Kiitos suklaapirtelö <3

Suunnitelmissa on lähteä tänään vielä jumppaamaan ja
illalla hemmottelusauna Guinotin vartalokuorinnan kanssa.
 
 
 
Loppusilauksena sunnuntaille on vielä rasvaukset päästä varpaisiin ja leffailta sohvannurkassa. Mahdollista on, että mustikkajogurtti vaihtuu porkkanoihin ja kevyt kermaviilidippiin jos tässä ihan villiksi alkaa.


Hymyä huuleen, täältä tulee kukkia nutraajille! J
 

 

lauantai 26. tammikuuta 2013

Osanutraus, päivä 1 menu


Ensimmäinen osanutrauspäivä menisi siis abouttiarallaa näin:

Aamupala: Nutrilett Smoothie Guava Fresh & Fruity

Lounas:*Muokattu 27.1.2013
Aamulla mittaan katkaravut kippoon ja laitan jääkaappiin sulamaan
Salaatti jäävuorisalaatista, kurkusta, tomaateista
Salaattisiemensekoitus 10g annoksen paistan pannulla öljyssä(1rkl) muutos pinjansiemenistä +5kcal
Valkosipulinkynnen silppuan jäljellä olevan öljyn sekaan,
Katkarapujen sekaan sekoitetaan Viola chilituorejuusto
Real Ruis paahtimen kautta salaattipedin päälle, levitteeksi valkosipuliöljy ja salaattisiemenet
Katkaravut lisätään leivän päälle
Päälle ripotellaan tilliä
Lisäksi voit leikata pari viipaletta limeä koristeeksi, joitsta voit puristaa mehut katkarapujen päälle (ruokapäiväkirjassa ei ole kaloreita limestä)



Välipala: Nutrilett Chocolate Crisp 97kcal

Päivällinen: Tonnikalasalaatti raejuustolla, jälkiruoaksi Chocolate Chip Cookie patukka ja kahvi

Iltapala: Mustikkajogurttia

Huomio, huomio:
Ensimmäistä kertaa teen tuota lounasta, en tiedä miten hyvää näillä ohjeilla edes tulee, sen kerron blogissa sunnuntaina, kun ilmoitan viikkopunnituksen tuloksen.

Minulla menee iso osa kaloreita päivän aikana maitokahviin, tilaa on siis muullekin ruoalle, jos ei kahvia juo maidon kanssa tai ollenkaan.

Pylväät eivät ole tasan siksi, koska ohjelma suosittelee minulle yli 1555kcal ja olen nyt osanutrauksella, tasolla 2, 1200kcal (3 Nutrilett ateriankorviketta ja kevyttä ruokaa).

Miksi tällaista ruokaa? Siksi, koska minulla tekee näitä mieli :) .Kaapissa on vaikka mitä muutakin hyvää, mutta nämä haluan nyt ensimmäisenä kolmen viikon VLCD:n jälkeen.
Listalla on laktoosittomia tuotteita, koska meidän taloudessa yksi laktoosi-intoleraktikko asuu. Ei olla vielä päästy hänen kanssaan yhteisymmärrykseen siitä, miten koko perheen ruokailu toteutetaan kahdella eri ruokavaliolla. Voi olla, että joistakin tuotteista löytyy siis vähäkalorisempia vaihtoehtoja.

Taulukko www.keventajat.fi toimii sen takia, koska voi itse lisätä Nutrilett tuotteet omaan ruokalistaan ravintosisältöineen.
Huomenna nähdään paljonko tässä kolmen viikon VLCD kuurilla sitten oikein paino tippui J

torstai 24. tammikuuta 2013

KokoNaisvaltaista hyvinvointia


Tällä viikolla on alkanut tuntumaan ihmeelliseltä. En tiedä kuinka moni käsittää nyt mitä yritän selittää, yritän kuitenkin: Siis tuntuu omituiselta sanoa, että painan jotain seitsemällä alkavaa, kun olen niin kauan tottunut siihen, että paino on lähempänä sataa. Otan onnitteluja vastaan ja olen superonnellinen tilanteesta. Silti tuntuu, etten olisi tehnyt juuri mitään asian eteen. Vaikka onhan tässä tullut tehtyä vaikka mitä. Pitää selailla vanhoja kuvia ja lukea vanhoja tekstejä, jos tässä aivotkin pääsisi sitten samalle tasolle vartalon kanssa.
Ystävättäreni söi Allin One –paketin ja häneltä tuli kommentti: ”yäk, yäk ja yäk” ensimmäisen päivän jälkeen. Silloin vasta itse mietin, että miksi itsellä ei tuntunut niin pahalta syödä sitä pakettia ja vielä kaksi kertaa peräkkäin. Tulin siihen lopputulokseen, että minulla oli aivoissa naksahtanut joku katkaisin oikeaan suuntaan ja oli motivaatio tarpeeksi korkealla tehdä tällainen siirto elämässä. Kyllä häneltäkin tuoli hymyilevämpää komenttia, kun oli ruokiin tottunut ja kolmessa päivässä oli paino tippunut yli 2 kiloa, vaikka hän hoikka jo valmiiksi olikin.
Koko ajan olen tätä laihdutusprojektia ajatellut pätkissä ja sitä miten vähän tässä oikeasti pitää edes ”kärsiä”. VLCD kuureja olen niiden helppouden ja nopeuden takia syönyt kaksi kertaa, eikä ole missään vaiheessa tuntunut aivan kamalalta, kun pitää tällaista tehdä. Päinvastoin, nyt kun tässä juon kolmanneksi viimeisen päivän pirtelöitä, on vähän haikeakin olo. Niin naurettavalta kuin se tuntuukin, niin kolme viikkoa oli taas uskomattoman helppoa aikaa, kun oli erittäin selvät sävelet ruokailussa.
Aion tehdä ennen sunnuntaita valmiiksi ruokalistaa ainakin kolmen päivän ajalle, niin ei tarvitse alkaa sitten samana päivänä miettiä mitä sitä söisi. Siirryn sunnuntaina Tasolle 2, eli osanutraukseen 1200kcal 3 ateriankorviketta ja loput kevyttä ruokaa.
Päivä rakentuu jotenkin näin:Aamupala: Guava Fresh& Fruity Smoothie (ihan pakko saada ensimmäiseksi – Nutrilett tuote 1)
Lounas: Kevyttä ruokaa, esim kanasalaatti tai lohta ja kasviksia tms. – pohdinnan alla.
Välipala: Välipalapatukka tai suklaamousse (Nutrilett tuote 2)
Päivällinen: Italian soup tai Chocolate Chip Cookie patukka (Nutrilett tuote 3)
Iltapala: Luonnonjogurttia ja jäisiä mustikoita tai mummun hillaa, eli lakkaa eli muurainta
Aika paljon on valinnan varaa ja tässä parin päivän aikana pyörittelen jutut kohdalleen. Nutrilett tuotteista tulee noin 500kcal, niin tavallisiin ruokiin jää noin 700kcal käytettäväksi. Loistavaa!

Sitten hyvinvoinnista muita kuulumisia: Olin toissakesänä sukulaisten luona Oulun lähistöllä ja kävin kasvohoidossa Kauneushoitola Marikassa. Siellä tuli puheeksi vyötäröllä olevat makkarat ja hän suositteli Guinot sarjasta sellaista Double Slimming Targeted Treatment voidetta. Ehdin silloin tätä käyttämään vain vähän aikaa, koska pienokainen ilmoitteli tulostaan. Pari viikkoa sitten päätin, että nyt loppuu tämä talvikorppuilu ja alan pitämään parempaa huolta ihostani. Löysin tuon voiteen ja voi hyvä päivä miten se viilensi reisiä ja mahaa! Siinä minä sitten säästelin voidetta ja ajattelin jossain vaiheessa ottaa selville mistä saan uuden purkin.
Sitten kävi näin
 
Sen sijaan, että olisin lähtenyt hoitoloihin paikan päälle, otin yhteyttä sähköpostitse ja kyselin voiteen perään. Verkkokaupoista, kun ei virallisia Guinot tuotteita edes saa.

Siitä sitten uskomaton ketju lähti liikkeelle ja lopputulos on se, että ensimmäistä kertaa elämäni aikana minulla on samaa sarjaa kuorinta, ongelma-aluevoide, rintavoide ja vartalovoide. Kaiken lisäksi sain vielä ”pyyhekumin” otsarypyille.
Double Slimming Targeted Treatment, Firming Vital Bust Care, Acti-Rides Wrinkle Eraser System, Velvet Skin Body Lotion ja Smoothing Body Scrub
Guinot päivittää nettisivuja, niin en voi tuotteita linkittää nyt tuotesivuille. Sain luettavaksi Guinot katalogin, niin kirjoittelen lisätietoja tuotteista myöhemmin.
Kuvia tuli räpsittyä eilen vaikka mistä kropan kohdasta, onneksi oli verhot kiinni. Nyt pitää enää muistaa käyttää voiteita aamulla ja illalla, niin toivottavasti saadaan sitten katsella ennen ja jälkeen kuvia tulevaisuudessa.
Uutta tässä hommassa on tosiaan se, että aamulla ja illalla pitäisi rasvata koko kroppa ja vielä kerran viikossa kuoria. Kuoriminen ja iltarasvailu ei ole uutta, mutta tuo aamulla rasvaileminen on. Näytti onnistuvan ilman vaikeuksia tänä aamuna, kun tuotteet imeytyvät nopeasti, niin ei tarvitse kuivatella kauaa.
Tuli mieleen huvittava visio siitä miten joku kaunis aamu vielä teen aamujoogaa Avalta ja rasvailut onnistuu siinä ohella. Ehkä pitää vielä vähän treenata tasapainoa ennen kun ryhdyn moiseen urheilusuoritukseen. Namaste, jätetään ajatus muhimaan.  
Ava TV uudelleentwiittasi twiittini eilen Twitterissä
 
Nyt alan pyörittelemään kaloreita ja suunnittelemaan tulevan viikon ruokalistaa.

Toknetissä on muuten Nutrilett tarjouksia, jos meinaa tuotteet loppua.

Hoikistumisiin ja kiinteytymisiin! J

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Haluatko pudottaa 13kg kahdessa vai neljässä kuukaudessa?

Monta kertaa olen myös lukenut sitä ”syö terveellisesti ja liiku”. Kyllä, tuokin tapa toimii. Tässä voinkin esittää tuon kysymyksen, että laihdutko mieluummin 13kg kahdessa vai neljässä kuukaudessa? Ei kyse, ainakaan omalla kohdallani ole missään vaiheessa ollut mistään dieettikuurista minkä vedän läpi ja sitten jatkan vain samaan tyyliin mitä ennen. Kyse on ollut siitä, että haluan päästä normaaliin painoindeksiin, mahtua vaatteisiin (myös urheiluvaatteisiin) ja jaksaa tehdä asioita mitä ennen en jaksanut. Kuinkahan monella näistä neuvojista on 20kg ylipaino harteillaan?

Olen liikkunut ennen nutraamista, sen aikana ja tulen liikkumaan sen jälkeenkin. Sen vaan kerron, että on huomattavasti urheilusuoritustentaso noussut, kun ei ole 13kg lisäpainoa ympäri kroppaa rasittamassa niveliä. Tämän asian koettuani voin vielä suuremmalla syyllä suositella alkuun VLCD jaksoa ylipainoisille ihmisille, että he pääsisivät tosissaan harrastamaan liikuntaa.
Lisäksi sain täysistopin ruokailutavoista, kun kaikki päivän ruoat on pussissa valmiina. Ei tarvitse miettiä mitä syö milloin ja kuinka paljon. Tämän parin viikon aikana on pystynyt taas keksimään kaikkea uutta ja terveellistä viikoittaiseen kauppalistaan. Eli valmistautumaan jo siihen kevyempään elämään mikä VLCD jakson jälkeen tulee.
VLCD menetelmää käytetään sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, joten se on yleisesti terveydenhuollossa käytettävissä oleva laihdutusmenetelmä ja kuuluu aikuisten lihavuuden Käypä hoito – suosituksiin.
Kalliiksi tuotteita monesti moititaan, niin en oikein ymmärrä mistä se johtuu. Yhden aterian hinnaksi VLCD kuurilla tulee noin 1€ ja ateriankorvikkeita käyttäessä hinta yhdelle aterialle on noin 2€.
Nutraaminen ei ole pelkästään tiukkaa pirtelö & keitto VLCD:tä vaan nutraaminen soveltuu myös muutaman kilon maltilliseen pudotukseen.

Näkemykseni nutraamisesta:


Taso 1: Täysnutraus - Nopea laihdutus. VLCD kuuri. Kesto: 0-16 viikkoa. Tuotteet: QuickWeight Loss tuotteet, eli pirtelöt ja keitot.
Taso 2: Osanutraus - Laihdutus: 3 Nutrilett tuotetta ja lisäksi terveellistä ruokaa niin, että päivän kokonaisenergia on 1200kcal. Kesto: Kunnes tavoitepaino on melkein saavutettu. Tuotteet: Kaikki Nutrilett tuotteet

Taso 3: Osanutraus - Tasapaino 2 Nutrilett tuotetta ja lisäksi terveellistä ruokaa niin, että päivän kokonaisenergia on 1500kcal. Kesto: Kunnes tavoitepaino on saavutettu. Tuotteet: Kaikki Nutrilett tuotteet
Taso 4: Ylläpito. 1 Nutrilett tuote ja lisäksi terveellistä ruokaa niin, että päivän kokonaisenergia on noin 2000kcal. Tasolla voi myös laihduttaa kokonaisenergian ollessa noin 1800kcal. Kesto: Tarvittaessa. Tuotteet: Kaikki Nutrilett tuotteet
Kyseessä ei siis ole pelkästään kuurista tai dieetistä.
Samat tiedot Nutrilett sivuilla:Nopea Painonpudotus (Taso 1)
Pitkän tähtäimen painonhallinta (Taso 2 & Taso 3)
Terveellisempi elämä (Taso 4)
Jos haluat lisätietoja, niin ota yhteyttä
Tänään oli punnitus aamulla ja niin se vaaka taas painui alaspäin ihaniin lukemiin: 74,9kg. Tässä olisi tasan YKSI kilo pudotettavaa, niin tämä nainen on normaaliin painoindeksiin kuuluva! :)


Kippis nutraustoverit! J



Upean aurinkoista sunnuntaita kaikille!


torstai 17. tammikuuta 2013

Tarkempaa tietoa keskiviikosta


Nyt on tullut levähdettyä ja adrenaliinitasokin jonkin verran laskenut. Voin siis kertoa teille kunnolla siitä keskiviikon tapahtumasta, kun ei silmät väkisin painu kiinni.
Aamu alkoi klo 04, kun nuhainen lapsukainen ei enää saanut unta tukkoisen nenän vuoksi. Parin nukutusyrityksen jälkeen avomies sanoi, että hän hoitaa lapset, niin saan nukkua. Eihän siinä enää jännitykseltä unta saanut, mutta sain levähtää. Olen saanut eräältä ystävättäreltä neuvon, että jos ei uni tule, niin makaa ja levähdä edes. Minun piti huolehtia aamunaikana vain itsestä, joten suklaapirtelön, Gerimaxin ja kahvin voimalla pakkelit kasvoille ja valitsemaan vaatteita.
 
Olin hiukan epäröivä sen suhteen, että löydänkö mitään päälle laitettavaa. Minun oli tarkoitus katsoa vaatteet jo edellisenä iltana valmiiksi, mutta se jotenkin sitten unohtui. Pettymyksiin valmistautuneena avasin vaatekaapin ja otin ensimmäisen vaihtoehdon esille. Sitten se ihme tapahtui, ensimmäiset valitsemani vaatteet sopi päälle! Hymy korvissa laskeuduin alakertaan ja kysyin mieheltäni: ”näytänkö kolmikymppiseltä äidiltä?”. Vastaukseksi tuli: ”Näytät, onko sulla sormus sormessa?”. Alkoi ihan naurattaa koko homma. Se sormuksesta utelu johtui lähinnä siitä, kun minulla oli jäänyt sormus jumpan jälkeen housujen taskuun. Oli se sormessa, vaikka meinaakin painonpudotuksen vuoksi tippua koko ajan.
Mies pakkasi lapset autoon ja esikoinen oli aivan mielissään tästä huikeasta reissusta johonkin Kamppiin mihin äiti menee töihin. Ihan perille asti he minut toimittivat ja työ sai alkaa. Ensimmäisten asioiden joukossa oli kuvan ottaminen Nutrilett facebook sivulle ja Instagramiin, arvatkaa jännittikö vielä tuossa vaiheessa aika paljon. Minä täältä Espoon rauhasta menen keskelle vilinää ja hälinää kuvattavaksi. Onneksi oli kokonaisuudessaan Nutrilett porukka niin rentoa, että nopeaa ilmapiiri tuli rennoksi ja mukavaksi.
 

Radio Novan Annika Metsäketo saapui pian paikalle ja ehdittiin pari sanaa vaihtaa. Sitten olikin jo haastattelun aika. Se oli ensimmäinen radiohaastattelu mitä koskaan olen antanut, niin olihan se erilaista kuin jutella vain kasvotusten henkilön kanssa kun siinä välissä on kapula mihin puhe suunnata. Annika oli kyllä niin rento, ettei siinä tullut mieleen Novan kuuntelijat, vaan keskittyi puhumaan hänelle. Onnistuin kuuntelemaan kysymykset ja jopa vastaamaan melkein kaikkeen mitä kysyttiin.
Seuraavaksi siinä olikin suuri huokaisu, kun haastattelu oli ohi ja pääsi juttelemaan ihmisten kanssa. Todella paljon oli sellaisia tarinoita mitä minulle on sattunut ja useilla oli kyllä tavallaan päätös tehty laihduttamisesta, mutta ei vielä ollut sitä ensimmäistä päivää tullut.
Leuat loksahti auki monesti kun näytin painokäyrää ja kerroin miten marraskuusta alkaen on 13 kiloa häipynyt kehosta. Itselläni oli välillä epärealistinen olotila, kun piti sanoa painavansa seitsemällä alkavan luvun, eikä enää heilu siellä 89-90kg välillä. Tästä painosta on kuitenkin pitkä matka sataan kiloon, mutta marraskuussa tilanne oli vielä vähän toinen.
Toisenlainen vaakanäkymä. Kotona ei ole piuhaa, desinfiointiainetta, lappusia ja ohjetaulua nenän edessä. Sunnuntaipunnitus voi tällaisen jälkeen tuntua arkiselta.
 
Oli aivan huikeaa tavata myös Hanna Partanen. Olin televisiosta saanut vähän vakavan kuvan hänestä, mutta edessäni olikin kaunis naureskelevainen nainen jolla oli ruoka-asiat täysin hanskassa. Jos olisin kehdannut, olisin kysellyt häneltä asioita laidasta laitaan, mutta nyt ei ollut minun aika, vaan muiden ihmisten.
Mukavaan kun teistä osa pääsi paikan päällä käymään! Kauheasti tsemppiä teille sinne haasteisiin ja muistetaan tosiaan se, että itse me ollaan tästä omasta vartalosta päivän päätteeksi vastuussa. Nyt on Rankat Rajoitukset ja kohta on Kevyenä Kivaa :)
Siinä tuli häärättyä patukoita pätkimässä, smoothie maistiaisia kaatamassa, täyttämässä hyllyjä ja siis ihan mitä tahansa siinä tilanne vaatikaan tekemään. Monet meistä olivat sitä mieltä, että aika meni ihan älyttömän nopeaa ja niin se menikin, liian nopeaa. Oli sovittu, että olen paikalla 11-18 ja ihan puun takaa minulle kerrottiin ennen kuutta, että voin lähteä. En minä siitä raskinut mihinkään heti lähteä, vaan täytin hyllyt vielä ennen lähtöä. Oli oikeasti aika haikea lähteä siitä pois, kun oli ollut niin mahtavia ihmisiä päivän aikana minulle juttelemassa. Osa minusta toivoi, että muutama heistä olisi tullut vielä takaisin ja kertonut miten tänään oli se päivä kun he aloittavat elämäntyylin keventämisen.
Mies tuli hakemaan minua Tennispalatsin edestä ja meillä oli vähän keskustelua puhelimessa siitä mihin päin pitää lähteä ja khöm… siis hän sanoi sitten, että seuraa poliisiautoja. Siis aivan niin, katselin mihin poliisiautot vilkut päällä menevät ja siinähän se mies nökötti autossa lasten kanssa. Onneksi poliisit olivat noutamassa ravintolasta äänekkäämpää asiakasta, eikä ollut paikalla perheeni takia. Piti välittömästi pussata lapset ja tehdä poskisilittelyt, ikävä ehti päivän aikana tulla. Etupenkille istahdettua sain käteeni kylmän vesipullon sporttikorkilla. Taisi jollakin olla ikävä myös minua.
Kaiken kaikkiaan oli ihana päivä ja huomasin miten monet huomasivat itse mitä pitää tehdä, kun he vain sanoivat sen ensin ääneen.

Kiitos kaikille mukana ja ajatuksissa olleille! Ja suuri kiitos Nutrilett, kun sain olla mukana.

Näillä eväillä on miellyttävä jatkaa huomiseen. VLCD päivä numero 12 alkakoot huomenna suklaapirtelöllä ja hymyllä.
Tässä on kaikki mitä on jäljellä 3 viikon kuurista
 
 
 

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Nutrilett, tuo vihreä näky Kampissa


Olipa aivan älyttömän mukava päivä! Suomi Nutraa 2013 tapahtuma oli Kampissa tänään, missä olin paikalla 11-18. Jalat on seisoskelemisesta ja posket hymyilemisestä hellänä. Tuli tavattua tänään sellaisia kultakimpaleita, että kauan aikaa tässä jaksaa hymyillä ja toivoa heille hyvää. Ihan pitää laittaa sydän tähän väliin <3
Oli jännä huomata miten moni luulee Nutrilett tuotteita kalliiksi ja sitten yllättyivät positiivisesti kun niin ei ollut. Maistiaisia oli kahta eri smoothieta: Mochaccino ja Tasty Tropical Smoothie. Patukoista erittäin maukas Chocolate Chip Cookie. Maistiaiset maistuivat niin tiuhaa tahtia ihmisille, että oli välillä ihan kunnon hulabaloo päällä täyttäessä mukeja. Paljon ehdin puhua laihdutusta harkitsevien kanssa Nutrilett laihdutustavoista ja sitten ihmeteltiin sitä miten paino tippuukaan niin nopeaa näillä tuotteilla.
Katsotaan mistä se kroppa koostuu
 
Kaikista eniten mieleen jäi entinen oopperalaulaja jonka silmät aukenivat kehonkoostumusmittausta tehdessä. Tällä naisella oli elämäntarinaa ilosta ja surusta, hän oli vain unohtanut sen tärkeimmän, eli itsensä rakastamisen jolloin kilot olivat päässeet salakavalasti kertymään. Aivan uskomattoman sydämellinen ihminen jolle pidän peukkuja niiiiiiin paljon ja toivon, että tiemme hoikempana vielä kohtaavat.
Toinen positiivinen yllätys oli se, että tiesin eilen pääseväni radiohaastatteluun. Annika Metsäkedon tulemisesta paikalle tiesin jo paljon aiemmin, kun se tieto tapahtumatiedoissa julkaistiin ja sen tiedon jälkeen minulle tuli mieleen, että kyllä minä varmaan hänen kanssaan toimeen tulen ja niin siinä sitten kävi. Annika oli erittäin lämmin, hymyilevä ja lähestyttävä persoona jonka haastattelussa ei sitten jännittänytkään yhtään. En kyllä edes muistaisi mitä kaikkea olen sanonut, ellei avomies kertoisi pätkiä sieltä täältä haastattelusta. Haastattelu kuului Annikan ja Sari Seppälän Radio Novan ohjelmassa Konttori

Täältä löytyy kuvia lisää Nutrilett tapahtumasta missä oli hyvä fiilis läpi päivän! NutrilettInstagram

VLCD on pitänyt ja liikuntaa on tullut harrastettua. Ihanaa tämä kevyt ja energinen elämä mistä nykyään saan nauttia. Kiitos Nutrilett, kiitos itsekurini J
 

Nyt minä kyllä painan onnellisen pääni tyynyyn ja kerron teille kuulumisia enemmän myöhemmin.

Hoikistumisiin!

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Uusi paino, VLCD kujeet


Taistelua aikaa vastaan, kevätaurinko saapuu jälleen


On tämä VLCD näköjään helpompaa toisella kertaa kuin ensimmäisellä. Viikko on nyt mennyt ja mielihalut on itse asiassa ollut helpompia kuin viimeksi. Kait sitä takaraivossa tietää, että tämä ei ole ikuinen olotila. Kylläkin voisin elää suklaapirtelöillä ja niitä nytkin joisin useita päivässä, mutta alkaa olla varastot tyhjänä. Nutriletin paketti saapuu alkuviikosta, niin teen uudet pussitukset.

Seitsemän päivää mennyt ja laatikon takana häämötti onneksi kahdeksannen päivän pussi.



Edelleen välillä ihmettelee miten pitää koko ajan olla syömässä, mutta olen samalla myös alkanut miettimään, että mitä kevyitä ruokia kuurin jälkeen osanutrauksella sitten syö, että ateriarytmi pysyy. Nyt on voinut jopa katsella reseptejä ja puntaroida eri tuotteiden välillä kun on tiennyt, etteivät mielihalut mene ylivoimaiseksi.

Tänään lounaaksi kaksi kanapihviä, kasviksia, kahvi ja piiiitkä vesi
 
Viikonloput ovat kyllä pahimpia, kun ei voi mitään arjesta poikkeavaa ostaa kaupasta. Siis ei edes sitä kevyttä puolta. On tässä nutraamisen aikana jo se huomattava muutos tullut, että viikonloppu ei automaattisesti tarkoita jotain makeaa tai suolaista. Tällä hetkellä jos saisin valita millä viikonlopusta teen hienon on se, että tekisin avokadokatkarapusalaatin. Aika monilla on myös juustot haasteellinen asia. Itselleni on Aura, eli sinihomejuusto ja vanha ystäväni Gouda sellaisia mitä minulla on ikävä. Niitäkin tulen syömään sitten kun VLCD loppuu, mutta teen pienet annokset, suuren kattauksen ja nautin, en hotki.

Ruokailusta vapautuva aika on mennyt iltaisin kroppahuoltoon. Joka ilta olen muistanut levittää kasvoille tarvittavat rasvat ja kroppaa on tullut rasvattua kahdellakin eri tuotteella. Tämä auttaa siihen, että myös iho pysyy mukana laihduttamisessa. Kerran viikossa kuorin ihoni ja varsinkin silloin on hyvä muistaa rasvaus. En siitä kuorintasienestä löydä nyt edes googlettamalla tietoja, kun tuloksia tulee vain Paavo Pesusienestä. Siis se on sellainen pesusieni mitä on ollut iät ja ajat olemassa. Toinen puoli pehmeä ja toinen puoli on valkoinen ja karhea millä voi kuoria. Kropparasvana tykkään käyttää Nivean Q10 vartalovoidetta.
Lauantai-illan nautiskelua


Luin yhtä blogia missä oli laitettu itselle lahjuslista painonpudotusta tsemppaamaan, en vaan nyt löydä sitä linkkiä mistään (tänään kaikki hukassa). Minä ajattelin itselleni rakentaa samanlaista tsemppausta loppu metreille:

73,9kg Uusi paita

72kg Vartalohoito

69kg Uudet farkut

66kg Uusi kaulakoru

Kaikista tärkeintä siinä listassa oli se, ettei palkinnot olleet syötävää. Jos totuttelee siihen, että ruoka on se palkkio, niin kyllä sitä saa itseään olla palkitsemassa vaikka minkälaisella tekosyyllä. Minulla on nyt tavoite 69kg, mutta laitoin vielä alemmas yhden tavoitepisteen, koska tuo 69 on niin lähellä 70kg. Toisaalta sehän on hyvä, että aina säikäyttää ihan kunnolla jos paino nousee edes kilolla.

Mietin aamulla: ”rakas vaakani ole armollinen” ja niinhän se oli. Paino oli laskenut 2,6kg ja ajattelin aiemmin viikolla, ettei se laske kuin ehkä kilon, korkeintaan kaksi. Jotkut ovat olleet tympääntyneitä siitä, kun ensimmäisellä VLCD viikolla ei lähde kuin pari kiloa ja se on siis ihan normaalia. Esimerkiksi omalla kohdallani nesteet oli jo liikkeellä, niin siitäkin syystä ei tämä ensimmäinen pudotus ole niin paljon. Muutenkin on mielenkiintoista miten tässäkin asiassa nälkä kasvaa syödessä. Sitä toivoo vuorokaudessa tiputtavansa kilon, eikä vaikka 200g pudotus tunnu oikein missään. Eihän se kuitenkaan näin saa olla, vaan jokaisesta satasesta pitää olla iloinen kun suunta on oikea! J
Tyttären pyynnöstä: siniset glitterikynnet
 
Katsokaa mikä ihanan jyrkkä lasku tuli käyrään

 

Tähtäimessä on nyt saavuttaa ensimmäisenä 73,9kg, niin siihen on enää 2,4kg! Voi ihana elämä, sitten olen normaalissa painoindeksissä! Siellä olen viimeksi ollut yli neljä vuotta sitten, jos silloinkaan. Alkaa nimittäin olla sellaisia lukemia, että en ole aikuisiällä tainnut tuon verran painaa koskaan. 1996 olen painanut 69 ja siitä alaspäin ei vaaka suostunut lukuja luovuttamaan, katsotaan päästäänkö sinne tällä kertaa.

Jos tulee kysyttävää, niin vastailen täällä blogissa kommentteihin, info@sunnyconsulting.fi sähköposti toimii, facebookissa Nutrilett-Sanni (myös privaattiviestit) ja kiloklubi.fi foorumilla Omalla vastuulla osiosta löytyy paljon Nutrilett-tsemppareita.  

Tähän loppuun vielä pyyntö, että voitteko vastata tuohon kyselyyn mikä löytyy oikealta sivupalkin yläreunasta? Kiitos kaikille jo vastanneille J

Oikein hienoa sunnuntaita kaikille!