Blogi on muuttanut: http://sannisunny.blogspot.fi.

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ethän sinä enää käytä niitä Nutrilett-tuotteita?



Tuota kysymystä kuulen usein, viimeksi tänään. Pitää itselle sitten muistuttaa millaisena tuotteena Nutriletin itse näki vuosi sitten. Oma mielikuva oli suurin piirtein tällainen: Juot jotakin Nutrilett pirtelöitä tietyn päivämäärän verran, laihdut x kiloa ja sen jälkeen palaat normaalin ruoan pariin.

Muutama viikko meni ennen kuin sisälsin sen ajatuksen, ettei Nutrilett-tuotteet tarkoita aina sitä laihduttamista, vaan iso osa tuotteista on ateriankorvikkeita. Kyseessä EI siis ole dieetti, vaan lähinnä Cambridge ohjelman tapainen tuotesarja missä siirrytään normaalin ruoan pariin vaihe vaiheelta.



Totesin VLCD:n toimivan ja paino putosi, jos kuitenkin olisin palannut takaisin vanhoille tavoille, niin olisi kilot varaankin tullut takaisin nopeampaa kuin olisin ehtinyt sanoa kissa. Ravintoterapeutin kanssa puhuin osanutrauksesta ja sitten rupesi silmät aukeamaan sille, että tosiaan näitä tuotteita voi käyttää pari päivässä ja tehdä arkea mieluisammaksi sillä tavoin.

-20kg 6kk



Otetaan nyt esimerkkinä se, että haluaisin syödä kahvin lisäksi suklaata. Otan usein 97kcal välipalapatukan, niin saan siinä sitten samalla vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta saan myös sitä suklaata. 

Toinen esimerkki on, että halusin jäätelöä, niin tein smoothiesta sorbettia. En siis normaalin ruoan lisäksi syönyt vielä sitä herkkua, vaan sain samassa paketissa välipalan ja herkun.

Työt jäi taka-alalle



Kolmas esimerkki on aamut. Itsellä on nälkä ja lapsilla on nälkä, niin olen todennut omalla kohdalla toimivaksi sen, että teen ensimmäiseksi itselle suklaapirtelön ja sitten vasta alan tekemään aamiaista. Tällä tavoin syön sitten aamiaisella salaattia tai pienen annoksen kaurapuuroa ja pärjään hyvin lounaaseen saakka. 

Kalorimatematiikkaa on myös ne viikot milloin tietää juhlien olevan tulossa. Silloin voin ihan hyvin pitää ruokailut salaattipainotteisena ja syödä useampana päivänä pirtelöitä parikin kertaa. Viikon kalorisaldo pysyy siis näin hanskassa, eikä elämässä tingi mistään.



Pidän tärkeimpänä asiana sitä, että syön sen 5 kertaa päivässä, niin helpoin tapa toteuttaa tämä ”koko ajan syöminen” on se, että käytän näitä ateriankorvikkeita. Meillä ei eineksiä kaapista juuri koskaan löydy, niin sellaista pikaratkaisua syömiseen ei siis ole. Usein on myös sellaisia päiviä, etten käytä yhtään Nutrilett-tuotteita.

Urheilen kyllä aika paljon ja siihen palaa kaloreita, joten joidenkin mielestä voisin syödä vain tavallista ruokaa. Minun mielipiteeni on se, että kaikkea voikin syödä ja kohtuudella. Proteiinijuomat ja muut urheilujuomat olen jättänyt väliin ja minun versio proteiinijuomasta on suklaapirtelö + spiruliinaa. Kaikki surffaa tyylillään ja tämä on nyt toiminut minulle huhtikuusta saakka. 

Pitää siis muistaa, että ruokavalioita on niin laidasta laitaan. 
Kaikki ei tykkää kaikesta.



Mahdollisuus liikuntaan ei katoa hetkessä, kun kaloreita kropasta karsii. VLCD:lläkin pystyi tekemään rankkoja treenejä, mutta ei niitä suositella. Ketoosi vaan saa aikaan sellaisen olotilan, että voisi vuoria siirtää.

Fitness kisoihin tähtäävät treenaavat viimeisillä viikoilla todella tiukalla ruokavaliolla ja kalorimäärillä, että läski palaa ja he saavat lihakset kunnolla näkyviin. Alle 2000kcal määriä sielläkin näkyy ja siihen lisäksi rankkaa liikuntaa. En ole tuohon ruokavalioon tai kovan tason fitness-tyyppiseen treenaamiseen vielä täysin tutustunut, niin jätän täysin kirjoittelut heille jotka asian taitavat ja keskityn itse tähän laihdutusblogiin :)

Kuitenkin pointti kuitenkin siinä, että jos on ylipainoa, niin nipistäkää kaloreita vähemmäksi sieltä mistä voitte. Jos haluat alkukirin, voit tehdä VLCD:n, mutta kuitenkin suunnittele etukäteen sen jälkeinen aika, koska vanhoilla tavoilla kilot tulee takaisin.



Liikunnan lisääminen elämään on yksi parhaimmista teoista mitä voit tehdä itseäsi kohtaan, olit sitten millä tahansa ruokavaliolla. Muista tähdätä korkealle ja voit jopa saavuttaa sen mitä kuvittelet ettet koskaan voisi olla.

Laittakaa ajatus siihen mitä haluat ja miksi.

”Tuon minä otan, enkä pois anna”
Sano mummu, kun papan näki ensimmäistä kertaa 60 vuotta sitten <3


 Tsemppiä loppuviikkoon!:)

torstai 24. lokakuuta 2013

Omaa kokemusta 5:2-dieetistä



Parin viikon ajan testasin tuota paljon puhuttua 5:2-dieettiä. Kahtena päivänä siis paastotaan ja viitenä voi taas elellä miten tahtoo. Monille on käynyt niin, että paastopäivän jälkeen on annoskoko huomattavasti pienentynyt, jolloin ei kaloreita niin paljon kerry. Laihduttaessa kun on tärkeintä useamman päivän kalorisaldo, eikä esimerkiksi yhden repsahduspäivän vuoksi kannata lyödä hanskoja tiskiin.

Paastopäivät eivät ole peräkkäisinä päivinä ja paastopäivinäkin kalorisaldo on naisille 500kcal ja miehille 600kcal. Helpommaksi tämän tekee vielä se, että voi paasto vuorokauden aloittaa esimerkiksi klo 12 ja lopettaa klo 12, eikä siis koko päivää ja iltaa tarvitse kärvistellä. En myöskään pidä tuota tasan 500kcal täysin ehdottomana rajana. 

Yleensä olen paastopäivät mennyt viidellä suklaapirtelöllä, mikä on minulle helppo toteuttaa. Lisäksi olen monena aamuna käynyt salilla tai jumpassa. Se myös vaikuttaa siihen, etten tarkalleen mene sille 500kcal määrällä.

Suomeen taisi tämä dieetti rantautua parhaiten YLE:n Prisma dokumentin kautta: Syö, paastoa ja eläpidempään. Michael Mosley on dokumentin takana ja henkilö josta kannattaa lukea enemmänkin.

Kiinnostus ravitsemukseen on tuonut mukanaan minulle sen, että on mukava tutkia erityyppisiä ratkaisuja ravinnon suhteen. 5:2 -dieetissä näen monta toimivaa juttua. Parhaimpana asiana pidän sitä, että saa täyden stopin normaaliin arkirytmiin ruokailussa. Paastopäivän aikana kyllä huomaa jos ateriarytmi tai ruokailutottumuksen (napostelu) on ollut paheena. 


Joskus tulee vieläkin mieleen vuodentakainen ensimmäinen päivä Nutriletin Start Now paketista, kun huomasi miten vaikea oli tottua siihen, että syö monta kertaa päivässä ja myös huomasi miten turhia kaloreita päivän aikana kertyi esimerkiksi kekseistä.

Itse tykkään siitä miten kevyt olo on aina paastopäivän jälkeen. Nyt kun on muutenkin takana isompi laihdutus, niin ei vain ruokaa mahdu enää vanhaan tyyliin, eikä varsinkaan paastopäivän jälkeen. Less is more :)

Ruokia tai kaloreita en pirtelöpäivinä edes mieti, kun tietää paljonko niistä saa ja vitamiinit & kivennäisaineet tulee saatua. Joskus toteutan paastopäivän osanutraamalla, esimerkiksi smoothie, välipalapatukka ja salaattia. Salaattia saa syödä ihmeen paljon, että pääsee tuohon 500kcal.

Jos tuo 5:2 –dieetti kiinnostaa, niin kannattaahan sitä edes parin viikon ajan kokeilla. Itse voin todeta sen toimivan kevyen fiiliksen ylläpitämisessä. Jos taas haluat laihduttaa, niin sitten voi syödä kiltimmin myös viitenä päivänä näiden kahden paastopäivän lisäksi :)


Paastopäivä -> tavallista ruokaa -> menossa juhlimaan = Kevyt fiilis
”Let’s go bananas!"

5:2-dieetti linkkejä (Helsingin Sanomat)

Hittidieetti kerääkehuja: ”Siinä laihtuu tehokkaasti”  (Ilta-Sanomat)

5:2-dieetti, mistä siinä on oikein kyse? (Nutrilett)


"Elämä ei ole aina niin mustavalkoista, joskus löytyy kultainen keskitie"



tiistai 15. lokakuuta 2013

Kiitos! Thank you!


Yhtäkkiä mieleeni tuli, että näinä päivinä vuosi sitten aloitin blogin kirjoittamisen ja niinhän se oli 14.10.2012!
79500 lukukertaa vuodessa on huikea luku.
KIITOS teille lukijat, yhteistyökumppanit ja tsempparit, kun olette pysyneet matkassa mukana,
toivottavasti teette niin edelleen :)
Also thanks to all of my readers in other countries!
Hopefully you will have the same type of results soon.
Believe in yourselves and anything can happen!  - I will continue to support you from “Santa Suomi” Keep in touch
:)
1v blogin kunniaksi vähän fiilistelyä ennen-jälkeen kuvien muodossa.
Erityiskiitos rakkaalle ystävättärelleni jonka poski on molempina vuosina ollut alla olevassa kuvassa tiukasti poskeani vasten.
Mahtavaa tietää, että joku rakastaa sisintä, eikä katso tippaakaan ulkokuorta.
<3 Nää oot Rakas <3


Ja projekti jatkukoot!

perjantai 11. lokakuuta 2013

Nautitaan ruskasta ja hyvästä seurasta

Jee, jee, jee!  Kohta pitää suunnata lentokentälle hakemaan ystävää yökyläilemään. Ihana nähdä häntä pitkästä aikaa ja muutenkin nyt olen alkanut aktiivisemmin tekemään asioita sen eteen, että näkisi ystäviä enemmän. Jotenkin aika vain aina hurahtaa ohitse ja sitten sitä huomaa ettei ole moneen kuukauteen nähnyt. Tällä viikolla oli kuitenkin aika tehokasta, kun kolme ystävää kävi kylässä ja vielä kaksi upeaa tapausta oli salilla samaan aikaan. Kyllä se syksyä kummasti piristää, kun saa viettää edes hetken hyvässä seurassa.

Ystävän luona viikonloppuna nikkaroimassa
Aamupala muuton keskellä
Oli aika sisukas olo Xyclingin ja Shapen jälkeen

Suosittelen laittamaan kaverille tekstiviestiä tai soittamaan jos innostusta olisi lähteä kävelylle tai vaikka tulisi käymään iltateellä. Ystävät on aivan parhaita <3

Minulle teki syksy sen, että ensimmäisten oikeiden kylmien ilmojen tultua tuntui, etten halua edes mennä ulos. Näytti niin kylmältä tuo ilma, kun lehdet tuulessa tipahteli ja vettä satoi. Totuus oli kuitenkin se, että aurinkoinen lämmin syysilma siellä ulkona usein odottaa. En ole käynyt edes juoksemassa pitkään aikaan ulkona, kun muka ilma ei miellytä tarpeeksi. Pitää astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja repäistä se syysjuoksu vielä. Mistä sitä tietää vaikka siihen rakastuisi. Juoksu koukuttaa oikeasti
Oltiin eilen pari tuntia naperoiden kanssa metsässä luontopolkua kiertämässä. Ihan itsekin tempautu mukaan tarinaan mitä 3v keksi, kun hänellä oli prinssi hukassa. Sinne taikametsään sitä mentiin sitten etsimään ja siitähän kehittyi aika huikea tarina J
Prinssi hukassa ei ollut puussa

Ei se ollut kiven takana

Välillä syötiin eväät

Taas tuli Nutrilett paketti <3 Minun eväänä oli smoothie.

Ajattelin jos smoothiesta kehittelis sorbettia, saa nähdä mitä tapahtuu. Siirrän tuonne resepteihin sitten sen, jos vain onnistuu. Näistä tuotteista lisää seuraavassa blogissa.

Huomenna taas 3v englanninkieliseen liikuntamuskariin. Täällä on molemmat lapset innostuneita kotitehtävistä ja naurua kyllä riittää, kun 1,5v terävänä vetää mukana lauluja. Tämä muskari on kyllä ollut aivan parhaasta päästä tuomaan meille yhteisiä hetkiä lasten kanssa. Itse tunti on tietysti lapsen oma, mutta kotitehtävät on porukalla mukavia juttuja tehdä. Huomenna on vielä sellainen tunti mihin saa tuoda kaverin mukaan, niin kutsuttiin vanha tarhakaveri mukaan. Saa nähdä mitä siitä tulee, kun vauhtipari pääsee kunnolla liikkumaan.

Nutrilett kotisivuilla on muuten nyt kysely menossa. Käy vastaamassa, jos haluat vaikuttaa tulevaan sisältöön www.nutrilett.fi

 Nyt hips lentokentälle!! Iloista viikonloppua teille kaikille! :)

tiistai 1. lokakuuta 2013

Hyviä tekoja joka päivä



Kirjoitin listan aiheista mitä haluan blogissa vielä tämän vuoden puolella kirjoitella. Siitä johtuen en oikein mitään osaa kirjoittaa, kun kaikki aiheet ovat nyt limittäin päässä.

Eipä siitä haittaa ole, jos ne teille listaa tähän:
5:2 dieetti
Ruokien ravintosisällöt
Vyötärörasvan tehokas tuhoaminen
Laihduttavan urheilijan ruokavalio
Ruoansulatuselimistö
Juhlaherkkujen keventäminen
Motivaatio liikkumiseen
Uusi ravitsemussivu

Kommentoikaa tai lähettäkää sähköpostia jos mielessä on jokin aihe mistä haluat tietää enemmän, niin tutkin sitten asiaa samalla, kun kaivan näihin yllä oleviin tietoa.

Tänään tuli rakennettua pohja uudelle ravitsemussivulle. Tuo on paljon kätevämpi kuin edellinen sivu missä oli reseptit vain yhtenä ketjuna. Resepteissä on Nutrilett tuunausohjeita ja kevyiden ruokien ohjeita. 

Jos sinulla on tiedossa jokin hyvä resepti minkä haluat jakaa, niin lähetä se kuvan kera minulle. Lisään sen tuonne sivulle ja laitan nimimerkkisi siihen mukaan.

Olisi myös kiva saada Nutrilett tuotteista muunneltuja versioita lisää listalle.

Pasta Carbonara - Eat Well


Ravitsemussivu on siis vielä kesken, mutta tästä päivästä lähtien saatte siis lisää vinkkejä ihan reseptitasolla.

Suklaamousse - Eat Well 
..Ja mansikoita :)


Se siitä ruoasta ja nyt liikunnasta: Napero selätti flunssan ja tänään pääsin taas salille! Tuli taas huomattua miten se on todellakin hyvä ylittää rajoja. Powerissa on tullut rampattua ahkerasti vuosi, ohjaajille olen jo tuttu naama ja painoja aika ahkerasti olen lisäillyt kesään saakka. Tuli sellainen vaihe, että luulin painoa olevan vähän liikaakin ja päätin, että sitten pitää välillä huilia, mutta tehdä kovilla painoilla niin kauan, että sarjasta menee jokainen liike. Nyt ne liikkeet on menneet jo pari kuukautta, vaan silti jumitin painojen suhteen samassa. 

Kunnes tänään... Salilla on yksi naisohjaaja joka on ihan ärsyttävän mahtavan upea ja pirteä. Siis sarjassamme niitä henkilöitä ettei ymmärrä mistä se sen iloisuuden ja energisyyden oikein repii. Hatunnosto hänelle, kunhan syksyksi hatun kaapinperältä löydän. 

Nooh, tämä naisohjaaja sitten meni kuuluttamaan sitä aivan samaa diibadaabaa ”jotka olette jo kauan käyneet, laittakaa kilo lisää..”. Tällä kertaa minä jopa kuuntelin sitten sitä käskyä ja pitihän se kilo tunkea sitten useamman kerran. Hauista en koskaan ole tehnyt 12kg +tanko, siinä rupesi viimeisten nostojen aikana jalka tärisemään pohkeesta lähtien, vaan olihan se loistava fiilis kun sen sai tehtyä loppuun!

Ruotsalaiset olivat tällä kertaa kehitelleet tuon Power ohjelman ja siinä on kyllä aivan tappoliikkeitä, kun tulee pieniä pumppauksia esimerkiksi tasakyykyssä. Siinä otettiin sitten naisesta mittaa. 

Sisäreidet kiittää 



Ensimmäistä kertaa tuolla laitteella, monta kertaa kyllä miettinyt tekisikö...Kuntosaliohjaa koulutuksen saanutkin oli vähän aikaa pohdiskelevana tuon toiminan kanssa, mutta kyllä se siitä. Rohkeasti vaan laitteiden kimppuun!

Oli myös viimeinen kerta, kun rauhassa pystyy salilla käymään jumpan jälkeen. Lyhensivät nimittäin lapsiparkin hoitoaikaa  1,5h kestoiseksi vanhan 2h sijaan. Ei siinä mitään, pitää vetää vain tiukemmin treenit pakettiin.

Uskomatonta, mutta tuon setin (Power ja sali) pystyin vetämään vain suklaapirtelön voimalla. Ei heikottanut, eikä ollut nälkä. Kroppa on näköjään alkanut tottumaan pienempään aamupalaan, eikä onneksi ahmimista tule iltaisin, kun muuten tasaisin väliajoin syön päivän aikana.

Perjantaina pirtelöitä tuli "muutama" Nutrilett-lähetyksessä 




Treenin jälkeen: Pinaattimunakas 

Viimeinen, mutta ei vähäisin asia mikä mielessä pyörii nyt, on tuo facebook ryhmä: Edes yhtenä päivänä maailman tärkein. Taustalla sellainen tapahtuma, että äiti oli pyytänyt facebookissa yksinäiselle 11-vuotiaalle tytölleen onnittelukortteja syntymäpäivän kunniaksi. Kortteja olikin tullut satoja ja varmasti syntymäpäivästä oli tullut ikimuistoinen. 

Tuon uutisen luettuaan 16-vuotias  neitokainen Turusta oli keksinyt perustaa ryhmän, missä vanhemmat voisi samantyyppisiä pyyntöjä tehdä ja myös ihmiset tarjota apua sitä tarvitseville.


Minusta tuo on todella hyvä idea. Itse rupesin miettimään miten Kuntosaliohjaaja, Hyvinvointikonsultti ja Personal Trainer koulutuksia voi käyttää myös tässä yhteydessä. Sydäntä lähellä olisi saada ylipainoiset lapset liikkumaan ja tehdä elämänsuuntaan muutos mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Tuttavani Mikael on jo tehnyt paljon hyvää lasten eteen, esimerkiksi tehnyt töitä, että tämä konsertti toteutuu: 3.12.2013 Barona Areenalla on Unelmille Siivet -hyväntekeväisyyskonsertti. Mukana ovat mm. Poets of the Fall, Robin, Krista Siegfrids, Mikael Gabriel, Tuuli, Jesse Kaikuranta, KidSing-tähti Jenni Jaakkola sekä Jontte Valosaari. Jokaisesta lipusta Lasten Oikeuksien Tuki ry lahjoittaa 1€ uudelle lastensairaalalle. Liput voit ostaa Lippupalvelusta

Muistakaa pitää itsestä ja toisistanne huolta. 

Kaikissa meissä asuu pieni taistelija, 
toiset vain tarvitsevat ystävän houkuttelemaan sen esille.

ROAR!